new one المراقبة العامة
عدد المساهمات : 281 التقييم : 668 السٌّمعَة : 3 تاريخ التسجيل : 02/01/2012
| موضوع: ♥●♥ ركــــن الأطبـــاق ♥●♥ تفريـــز الوجبات ♥●♥ وصفـــــات الفراخ ♥●♥ الأربعاء مايو 02, 2012 10:02 pm | |
| <blockquote class="postcontent restore"> [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]سوف نبدأ بإذن الله بملف لتفريز وصفات الفراخ[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]جلاش ملفوف بخلطة الفراخ المقادير 1/2 كوب مايونيز 1 كوب بصل أخضر مقطع عصير ليمونة فصين ثوم مفرومين حوالى 8 صدور دجاج مقطعة ملح وفلفل لفة جلاش زبدة للجلاش مقدار من البشاميل ( أنا عملت 2 كوب بشاميل)
الطريقة
نحضر البشاميل بطريقتك اللى ترتاحى فيها لن أذكرها هنا لأنى عارفة إنكم كلكم أساتذة بشاميل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ثم نضع فيها المايونيز والثوم والليمون والبصل ونقلب تمااام
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نقطع الفراخ ونرشها بملح وفلفل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم نخلطها مع خليط البشاميل السابق نقطع ورقة الجلاش نصفين وتدهن بالزبدة ونضع فيها مقدار من الخليط
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ونلفها جيدا ثم نغلفها بالبلاستيك
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ونرصها فى صينية أو طبق [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم توضع فى أكياس الفريزر ونكتب عليها المكونات
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ويوم التقديم تدهن بالزبدة ونرش عليها جبنة لو حبيتى وتدخل الفرن 40-45 دقيقة وبالهنا والشفا[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]فراخ متبلة ( للشوى أو فى الفرن)
من أسهل وألذ الوصفات ممكن تعمليها بالفراخ اللى بالعظم أو الفراخ الصدور
المقادير
فراخ بالعظم هنا المقادير ل2 فرخة
1 كوب لبن رايب (يمكن الإستعاضة عنه بالزبادى)
2 معلقة كبيرة مستطردة ( خردل)
1 معلقة كبيرة عسل أبيض
1 معلقة كبيرة روز مارى مقطعة 1/2 معلقة صغيرة زعتر 1l2 معلقة صغيرة مريمية 1/2 معلقة صغيرة بردقوش 1/2 معلقة صغيرة فلفل مطحون بصلة مبشورة ملح
الطريقة
نخلط كل المكونات معا ثم نضعها بالأكياس وعلى الفريزر على طول [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وما ننساش نحطها بعلبة أو صينية ذات جوانب كما قلنا سابقا وقت التفريز حتى تجمد [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يوم التقديم ممكن تشويها أو تضعيها بالصينية أو تضعى معها خضار بطاطس وجزر وخلافه وفى كيس الفرن يعنى تعددت الإستخدام والهدف واحد [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] الأكل وبالهنا والشفا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] </blockquote> | |
|