منتديات همس القلوب
كل الجديد هنا .في منتدى همس القلوب . من رياضة . ازياء .. حب و صداقة
بانتظار تسجيلكم لتصبحو اداريين ومراقبين .., مشرفين ايضا احبابي

wELCOME ^^
منتديات همس القلوب
كل الجديد هنا .في منتدى همس القلوب . من رياضة . ازياء .. حب و صداقة
بانتظار تسجيلكم لتصبحو اداريين ومراقبين .., مشرفين ايضا احبابي

wELCOME ^^
منتديات همس القلوب
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات همس القلوب

منتدى بنات وشباب فيه كل شـــــيء من مواضيع عامة . خواطر . اخبار . ازياء . رياضة . تفضلو سجلو معنا لنصبح اصدقاء مميزين
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 * وصفة متميزة* ❤ زربيان عدنى ❤ من مطبخ بيرو ❤

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
new one
المراقبة العامة
المراقبة العامة
new one


انثى عدد المساهمات : 281
التقييم : 668
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 02/01/2012

* وصفة متميزة* ❤ زربيان عدنى ❤ من مطبخ بيرو ❤ Empty
مُساهمةموضوع: * وصفة متميزة* ❤ زربيان عدنى ❤ من مطبخ بيرو ❤   * وصفة متميزة* ❤ زربيان عدنى ❤ من مطبخ بيرو ❤ Emptyالأربعاء مايو 02, 2012 9:45 pm


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]






الخطوات والصور كتير بس استحملونى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]






وبما إن الطريقة فيها قرفة يبقى نقول مشاركة لحبيبتى نانى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]








زربيان عدنى







[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




لتتبيلة الفراخ




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




4 قطع فراخ منظفة ومغسولة جيداً




علبتين زبادى




ملعقة صغيرة من كل من (قرفة - فلفل أبيض - كمون - كزبرة)




4 حبات قرنفل






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



فى طبق عميق نضع الزبادى وعليها البهارات


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





ونقلب




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




وبعدها نتبل الفراخ فى الخليط ونغطيه وندخله التلاجة (يفضل فترة طويلة)



أنا تبلت الفراخ من الليل وعملت الطبق تانى يوم على الغدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]









الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
new one
المراقبة العامة
المراقبة العامة
new one


انثى عدد المساهمات : 281
التقييم : 668
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 02/01/2012

* وصفة متميزة* ❤ زربيان عدنى ❤ من مطبخ بيرو ❤ Empty
مُساهمةموضوع: رد: * وصفة متميزة* ❤ زربيان عدنى ❤ من مطبخ بيرو ❤   * وصفة متميزة* ❤ زربيان عدنى ❤ من مطبخ بيرو ❤ Emptyالأربعاء مايو 02, 2012 9:46 pm

نبدأ فى تجهيز الرز



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]






كوب أرز بسمتى مغسول ومنقوع فى ماء وملعقة ملح




حبتين بطاطس مقطعة مكعبات كبيرة




بصلة مقطعة صغير




2 بصلة كبيرة مقطعة جوليان




4 فصوص ثوم + قطعة صغيرة زنجبيل مفرومين








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


فى قليل من زيت الزيتون أو زيت الذرة نقلب البصلة المقطعة






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




وبعد ما يتغير لونه للاصفر نضيف الزنجبيل والثوم ونقلب




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبعدها نضيف الفراخ المتبلة ونقلبها شوية






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




وبعدين البطاطس ونقلب






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبعد تقليب خمس دقائق تقريباً نضيف 2 كوب ماء ونظبط الملح ونغطيها ونسيبها تستوى 3/4 سوا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





وفى الوقت ده نسلق الرز





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





كدة كله جهز




نضيف الرز المسلوق على الفراخ ونساويه كويس




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




ونوزع قطع من الزبدة عليهم






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




المفروض اننا نرش ماء الزعفران على جزء من الرز بس اختكم ماعندهاش زعفران [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


وحبيت يكون نفس شكل الزربيان رحت جبت شوية مية وحطيت عليهم الوان طعام [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





ورشيت على جزء من الرز




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




ونجيب طبق فويل صغنون وفيه ملعقة سمن ونحطه فى النص على الرز






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



ونجيب قطعة فحم مولعة ونطفيها فى السمن ونغطى الحلة بسرعة علشان تاخد ريحة الفحم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ونرفعها على نار هادية جدا لمدة ربع ساعة او ثلث ساعة




وفى الوقت ده نعمل حاجتين






نسلق بيضة للتزيين




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




ونحمر البصل المقطع جوليان فى زيت .. للتزيين برضوا [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ولما يتحمر نرفعه على ورق نشاف





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



وفى الأخير




نقلب الزربيان فى طبق التقديم




ونزينه بالبصل المحمر والبيضة المسلوقة






وبالف هنا وشفا






النتيجة فى الرد القادم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
new one
المراقبة العامة
المراقبة العامة
new one


انثى عدد المساهمات : 281
التقييم : 668
السٌّمعَة : 3
تاريخ التسجيل : 02/01/2012

* وصفة متميزة* ❤ زربيان عدنى ❤ من مطبخ بيرو ❤ Empty
مُساهمةموضوع: رد: * وصفة متميزة* ❤ زربيان عدنى ❤ من مطبخ بيرو ❤   * وصفة متميزة* ❤ زربيان عدنى ❤ من مطبخ بيرو ❤ Emptyالأربعاء مايو 02, 2012 9:46 pm

<blockquote class="signature restore">


عودة للتشويق .. وتحطيم للريجيم
على شاشة لكِ
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] مع أحلى بيرو
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]</blockquote>
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
* وصفة متميزة* ❤ زربيان عدنى ❤ من مطبخ بيرو ❤
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» * وصفة متميزة* كرات البطاطس بالسبانخ ❤ دمااااار شامل
» بيجامات متميزة 2012
» محشى كرنب للمبتدئات من مطبخ الشيف مونى بالصور
» من مطبخ صــمــــ مندي الدجاج ـــــــت بالتفصيل الممل مدعم بالصور
» * وصفة مبتكره *من لزانيا..طبق لزانيا..خارج عن المألوف..تفضلوا

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات همس القلوب  :: ★☀二【« الاقـسـام الاسـريـه »】二☀★ :: وصفات طبخ - طبخات - عالم الطبخ 2014-
انتقل الى: